Video

Als jij voor even de baas mocht spelen, wat zou je dan veranderen aan de markt?

27 september 2016 om 13:04
nl
Een wc, een oplaadpunt voor elektrische fietsen en een avondmarkt voor tweeverdieners, het zijn ideeën van marktbezoekers om meer klanten naar de zes Tilburgse warenmarkten te lokken. Andere openingstijden, betere service; de marktkooplui van de Tilburgse markten zijn op zoek naar de meest ambitieuze ideeën voor de markt. Bezoekers kunnen hun ideeën kwijt in een online enquête en natuurlijk op de markt zelf.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Ideeën zijn er genoeg om de Tilburgse markten aantrekkelijker te maken. Marktmanager Frits Meurs denkt dat de toekomst een combinatie van een evenement en een gewone markt is, maar ook aan nog meer service.
"Wij hebben hier al een keet staan waar mensen terecht kunnen als ze iets verloren hebben of simpelweg een pleister nodig hebben, maar een oplaadpunt voor elektrische fietsen zou ook heel welkom zijn."
Avondmarkt voor tweeverdieners Onafhankelijk van elkaar zijn er mensen die de invoering van een avondmarkt aandragen. "Er zijn best veel tweeverdieners en dat zou voor die groep een uitkomst zijn." Na de verzelfstandiging, begin dit jaar, van de Tilburgse markten hebben de kooplieden van de gemeente twee jaar de tijd gekregen om zichzelf te bewijzen. "We gaan de goede ideeën eruit halen en realiseren en wat niet kan, kan niet", zegt Luc de Liefde namens de Stichting Tilburgse Markten.
De Liefde weet heel zeker dat de markt nog steeds een toekomst heeft. "Over vijftig jaar is er nog steeds een markt. En weet je waarom? Als mevrouw vertelt dat ze naar de dokter moet, zullen wij een week later vragen hoe het afgelopen is en daar kunnen ze nergens aan tippen." De verbondenheid met de klanten en de factor gezelligheid lijken de troefkaarten te zijn van de markt.
Wie uitvoerbare ideeën aandraagt voor de Tilburgse markten maakt ook nog eens kans op een vette dinercheque.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.