PSV gaat voor maximaal resultaat in cruciaal Champions League-duel tegen FK Rostov

27 september 2016 om 20:26 • Aangepast 21 november 2020 om 07:20
nl
De wedstrijd tegen FK Rostov is woensdagavond van cruciaal belang voor de Europese ambities van PSV. De Eindhovenaren gaan daarom voor een maximaal resultaat tegen de stugge Russische ploeg. Dit vertelde PSV-coach Phillip Cocu dinsdagavond op de persconferentie.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Naast Cocu schoof ook doelman Jeroen Zoet aan bij de persconferentie. “We spelen tegen een goede ploeg die Ajax en Anderlecht heeft uitgeschakeld”, aldus Zoet. “Maar we hebben laten zien dat we tegen goede tegenstanders een goed resultaat kunnen halen.”

Wachten op privacy instellingen...

'Strakke formatie'Volgens Cocu is FK Rostov ‘een strakke formatie die weinig kansen weggeeft’. De trainer liet weten dat PSV vol voor de winst gaat. “Al is een punt soms ook waardevol als je later terugkijkt.”
PSV wil hoe dan ook overwinteren in Europa. Het liefst in de Champions League, maar als dat niet lukt in de Europa League. Na de nederlaag tegen Atlético Madrid is een overwinning op FK Rostov zeer gewenst om die ambitie te kunnen naleven.
“Ik denk nog niet na over andere groepswedstrijden. Het is vanzelfsprekend dat we hier een resultaat moeten halen”, aldus Zoet.
Blessure RamselaarPSV moet het in Rusland stellen zonder Jürgen Locadia en Bart Ramselaar. De van FC Utrecht overgekomen middenvelder raakte maandag geblesseerd op de training. “Hoe lang Bart er niet bij is weten we nog niet. Hij moet nog een onderzoek ondergaan”, liet Cocu weten.
PSV arriveerde dinsdag met flinke vertraging in Rusland. Het toestel moest in Warschau een tussenlanding maken vanwege brandstoftekort.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.