Vandaag in Brabant: Wat zit er in Klundert onder de grond?

28 september 2016 om 10:21
nl
In Klundert ligt een mysterieuze bult en er is niemand die weet wat eronder ligt. Vanmiddag komt er misschien duidelijkheid: archeologen graven de bult af. En na ruim twee jaar wachten hopen veel nabestaanden van de ramp met de MH17 vandaag meer te horen over het gebruikte wapen en de plek waarvandaan de raket is afgevuurd.
Profielfoto van heesterbeek wim
Geschreven door
heesterbeek wim

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • De 'Bult van Pars' ligt op een plek in Klundert die de gemeente wil herontwikkelen. Maar de eigenaar van de grond wil eerst zeker weten of er niet toevallig archeologische schatten onder de grond liggen.
  • Het Joint Investigation Team presenteert de conclusies van het onderzoek naar het neerhalen van MH17 in 2014. Alle inzittenden kwamen om het leven. Mogelijk komt er vandaag iets meer duidelijkheid over wie de fatale raket afvuurde en waar.
  • En Mark van Stappershoef komt weer 'thuis'. De geboren Goirlenaar wordt vandaag geïnstalleerd als burgemeester van die gemeente. Van Stappershoef (51) was eerst kabinetschef van de commissaris van de Koning.


Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Meedogenloos en gevaarlijk, maar ook zwak en narcistisch. Zo bestempelen Rob (32) en Susanne (28) de moordenaar van hun zus Linda. Na een onzekere periode van ruim dertien maanden is er eindelijk duidelijkheid. De man die ze voor de rest van hun leven haten moet zeker tien jaar zitten en verdwijnt in een zwaarbeveiligde instelling. "We zijn blij dat de rechter zijn kletsverhaal niet gelooft", aldus de familie na afloop van de rechtszaak.
  • Het lijkt een mooi gebaar: minderbedeelden kunnen via een Facebookpagina vlees kopen voor een laag prijsje. Maar het vlees is soms slecht of bedorven. Wie daar openbaar over klaagt, krijgt te maken met de harde hand van paginabeheerder Joop Lamers. "Ik laat hen zo hard bloeden tot er geen ene druppel meer overblijft", schrijft hij.
  • Een hoogzwangere vrouw is dinsdagmiddag met een ambulance uit de file op de A59 gehaald. Ze kreeg hevige weeën en stond op het punt van bevallen. Maar in de file zat geen beweging, omdat de weg was afgesloten.


[Tweet:https://twitter.com/erik_peeters/status/780735861918928897]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Sam Jones, de ex-coach van Shooters Den Bosch heeft een opvallende overstap gemaakt. Jones werkt dit seizoen voor de Cleveland Cavaliers. Dat is de huidige kampioen van de Amerikaanse profcompetitie NBA, de ploeg van sterspeler LeBron James.
  • Stuifteenage, een alcoholvrije discoavond voor jongeren van 12 tot 16 jaar in Zundert heeft een optreden van de 23-jarige vlogger/rapper Boef geannuleerd. De organisatie laat dit weten op hun website.
  • Op camping de Reebok in Oisterwijk is een stacaravan in vlammen opgegaan. Niemand raakte gewond, maar van de caravan is helemaal niks meer over. De eigenaresse van de caravan zat in het restaurant van de camping te eten toen iets na vijf uur de brand uitbrak.


[YouTube:https://youtu.be/-xZdld3ovmU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!