Champions League-duel tegen PSV voor FK Rostov een primeur - Omroep Brabant
Video

Champions League-duel tegen PSV voor FK Rostov een primeur

28 september 2016 om 00:13
nl
PSV heeft een reisdag vol hindernissen van Eindhoven naar Rostov afgesloten met een training in het Olimp-2-stadion, waar woensdagavond de veelbepalende wedstrijd tegen FK Rostov wordt gespeeld. PSV kan goede zaken doen, maar bij verlies al in de problemen komen om ook ná de winterstop nog actief bezig te zijn in een Europees toernooi.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Cocu kwam tijdens de persconferentie nog even terug op de reis naar Rostov, die uiteindelijk bijna drie uur langer duurde dan gepland door een tussenlanding in Polen.
"Dat is niet lekker, want we maken niet voor niets een planning. Aan de andere kant moet je ook goed en flexibel omgaan met omstandigheden die anders zijn en als het anders loopt. Daar hoor je geen enkele speler over. We gaan lekker trainen, zodat we alle energie voor de wedstrijd hebben."
Europa League-gevoelDe stad Rostov, de club en het stadion doen terugdenken aan de jaren dat PSV was veroordeeld tot het spelen in de in Eindhoven steeds meer verfoeide Europa League. Rostov, een grauwe Russische stad tegen de grens met Oekraine, heeft weinig allure en totdat de plaatselijke  club enkele weken geleden Ajax uitschakelde in de voorronde van de Champions League hadden weinigen er in Nederland ooit van gehoord.
De UEFA heeft de club overigens bestraft. Vanwege racistische spreekkoren in de wedstrijd tegen Ajax, moet een vak met 1500 plaatsen leegblijven.
Eerste Champions-league wedstrijdIn het Olimp-2 Stadion zullen woensdagavond daarom zo'n 15.000 fanatieke Russen zitten, die voor het eerst meemaken dat het Champions League-circus de stad aandoet.
Dat de eerste groepswedstrijd bij Bayern Munchen met 5-0 verloren ging, zal het fanatisme niet temperen.
Weinig PSV-supportersPSV wordt ondersteund door 53 supporters en een handjevol begeleiders van de club. Een laagterecord is dat niet. Tegen Dinamo Moskou waagden enkele jaren geleden slechts 5 PSV-fans de reis naar Rusland.
De allure van Rostov staat in schril contrast met Munchen en Madrid, de andere twee speelsteden die PSV in de groepsfase treft. Daar zal PSV wel op massale steun van de eigen fans kunnen rekenen. Naar Munchen gaan er 4000 supporters mee, naar Madrid 2500.
De strijd om te overwinterenVoor PSV is FK Rostov in de poule de prooi die moet leiden tot Europees overwinteren. Het liefst in de Champions league. Anders, en wellicht realistischer, in de Europa League. Een nederlaag tegen Bayern of Atletico is nog wel te verkroppen, verlies tegen Rostov maakt het wel heel penibel om de doelstelling te bewerkstelligen.
Luciano Narsingh erkent dat eerst met Rostov moet worden afgerekend, voordat er met een schuin oog verder omhoog gekeken kan worden. "Laten we ons eerst op Rostov focussen. We moeten het echt per wedstrijd bekijken." Voor Joshua Brenet is nog alles mogelijk voor zijn club.
'PSV niet minder dan Atletico'Brenet: "ik ga er vanuit dat we tegen Rostov minimaal één en anders drie punten pakken. We zijn niet minder dan Atletico Madrid of wie dan ook. Dat hebben we al laten zien en ik denk dat we echt wel voor plaats één of twee kunnen gaan.
Nooit gewonnen in RuslandDe statistieken zijn voor PSV niet gunstig. Nog nooit wist de club op Russische bodem een wedstrijd te winnen. PSV-trainer Phillip Cocu raakt daar overigens niet van in de war.
"We gaan ook deze wedstrijd in om een maximaal resultaat uit de wedstrijd te halen. We spelen om te winnen, maar je moet ook realistisch zijn. Natuurlijk gaan we drie punten proberen te halen, want dan blijven we volop in de race. Maar een punt in een uit-duel is ook waardevol."
FK Rostov -PSV wordt woensdagavond om 20.45 gespeeld. Scheidsrechter is de Fransman Clément Turpin.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.