4400 liter drugsafval gedumpt in Biest-Houtakker, deel van inhoud gelekt

28 september 2016 om 16:37 • Aangepast 21 november 2020 om 07:19
nl
Aan de Kanaaldijk in Biest-Houtakker is een grote hoeveelheid synthetisch drugsafval gedumpt. Er zijn achttien vaten met een inhoud van 200 liter en dertig 25-litervaten aangetroffen. Een deel van de inhoud is gelekt, meldt de politie.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Het afval is woensdagochtend ontdekt door een voorbijganger en ligt op het terrein van Rijkswaterstaat. De Landelijke Forensische Opsporing (LFO) en brandweer zijn op de dumplocatie aanwezig. De politie doet sporenonderzoek.
Bij het tillen van een van de vaten door de brandweer klapte het vat open. De brandweerman kreeg het afval over zich heen, maar raakte dankzij de beschermende kleding niet gewond.
'Gaat nog wel even duren'"Het vervelende is dat een aantal vaten tijdens het rijden is gedumpt, waardoor sommige vaten kapot zijn gegaan bij het raken van de grond", aldus een woordvoerder van de politie, die niet durft te zeggen hoeveel afval er als gevolg op de grond gelekt is.
"Als de vaten zijn opgehaald door een gespecialiseerd bedrijf moet er daarna nog een ander bedrijf komen om de boel te saneren." De vervuilde grond wordt dan afgegraven en naar een verwerker gebracht. "Het duurt dus nog wel even", zo concludeert de woordvoerder.
Zie ook: Meer dan de helft van alle drugsdumpingen vond plaats in Brabant

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.