Video

Illegale opslag in Helmond: deel van 350.000 liter chemische vloeistof lekt

28 september 2016 om 16:26 • Aangepast 21 november 2020 om 07:19
nl
In een loods van een bedrijf in Helmond aan de Lage Dijk is een aantal illegaal opgeslagen vaten met chemische vloeistof gaan lekken. Dat meldt de provincie woensdag. De illegale vaten werden al op 9 augustus ontdekt door een eerste lek, maar de eigenaar heeft sindsdien geen actie ondernomen. De chemische vloeistof is via de vloer ook gelekt naar het naastgelegen pand van Mathro Metals.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Medewerkers van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant zijn bezig om lekkages in verpakkingen te dichten. Volgens de provincie zijn veel vaten van slechte kwaliteit, waardoor er een grote kans is dat er meer lekken ontstaan.
De werkzaamheden duren lang, omdat de omstandigheden het er niet makkelijker op maken. Volgens de provincie staan de vaten dicht bij elkaar en kunnen ze door de lekkages moeilijk worden verplaatst. Het gaat nog zo'n vier weken duren tot alles is opgeruimd.
Eigenaar verantwoordelijkNormaal gesproken is de eigenaar van de vaten altijd verantwoordelijk voor de opslag en de veiligheid. In dit geval is dat Dhr. Brukers. De provincie heeft na het eerste lek geprobeerd het bedrijf te dwingen actie te ondernemen. Dit gebeurde niet. Daarom heeft de Omgevingsdienst maatregelen genomen en heeft de provincie Brukers een dwangsom opgelegd.

Wachten op privacy instellingen...

Geen gevaar voor de omgevingHet is niet bekend om welke chemische stoffen het precies gaat. Wel is het volgens de provincie 'niet wenselijk dat ze in de bodem terecht komen'. Er zou nog geen gevaar voor de omgeving zijn geweest.
Eerste lek Twee medewerkers van Mathro Metals vonden in augustus het eerste lek. Toen ging het om salpeterzuur. Het leverde destijds geen gevaar voor de omgeving op, ook de medewerkers hoefden niet naar het ziekenhuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.