Lederhosen en dirndljurken: bijna tijd voor Oktoberfest in Tilburg

29 september 2016 om 10:45
nl
Vroeger waren er alleen Oktoberfesten in München en het echte feest is nog steeds in Beieren. Maar het Duitse festijn verplaatst zich ook steeds meer naar Nederland. In Tilburg is het vanaf 13 oktober vier dagen een en al bier en bratwurst. En daar hoort ook traditionele kleding bij. Daarom opent organisator Rob Reijnen donderdag een pop-up store in de stad.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Rob verkoopt onder meer lederhosen, dirndljurken, sokken, hoedjes en accessoires. En dat allemaal voor een veel zachtere prijs dan in Duitsland.
"Wij verkopen lederhosen vanaf zeventig euro. De duursten die wij hebben zijn tussen de 250 en driehonderd euro", aldus Rob. Ter vergelijking: bij de oosterburen gaat de klederdracht soms voor tweeduizend euro per stuk over de toonbank.
StudiereisHet feest in Tilburg moet natuurlijk een zo traditioneel mogelijke sfeer hebben. Om inspiratie op te doen ging Rob afgelopen week op 'studiereis' naar Duitsland.
Wat wij nog kunnen leren van de Duitsers? "In München hebben ze alleen maar bediening in de tent en geen bar. Dat zouden wij hier ook moeten doen", aldus Rob.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.