Avans Hogeschool is beste grote hogeschool van Nederland

29 september 2016 om 13:05
nl
Volgens de Keuzegids 2017 is de Avans Hogeschool de beste grote hogeschool van Nederland. De Keuzegids - die zich onder meer baseert op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête - verschijnt ieder jaar met het doel scholieren te helpen bij hun studiekeuze. De Avans Hogeschool blijft Windesheim in Zwolle voor.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Zes opleidingen van Avans krijgen in de Keuzegids het kwaliteitszegel 'topopleiding'. Daarmee behoren die tot de beste van Nederland. Deze zes opleidingen zijn: Technische Bedrijfskunde in Den Bosch, Chemie in Den Bosch, Informatica in Den Bosch, Elektrotechniek in Den Bosch, Advanced Business Creation in Den Bosch en Fysiotherapie in Breda.
'We doen blijkbaar aantal dingen goed'Voorzitter Paul Rüpp van het College van Bestuur van Avans Hogeschool noemt de eerste plaats op de ranglijst 'een groot compliment'. "Na acht jaar in de top drie durf ik wel te zeggen dat we blijkbaar een aantal dingen goed doen. Op de eerste plaats het luisteren naar de studenten. Niet alleen tijdens landelijke enquêtes, maar ook door het jaar heen. Dit kunnen we doen omdat we er heel bewust voor kiezen een grote hogeschool te zijn met veel zelfstandigheid voor de verschillende onderdelen. Daardoor kunnen we toch kleinschalig opereren."
Het meest trots is Rüpp op het feit dat de Avans Hogeschool er jaar in jaar uit in slaagt steeds iets beter te scoren. "Dat is een prestatie van wereldformaat.”
HAS en Tio EindhovenBij de middelgrote hogescholen staat de Christelijke Hogeschool Ede op de eerste plaats van de Keuzegids, gevolgd door de groene hogeschool HAS, met vestigingen in Den Bosch en Venlo.
De hbo-opleiding International Business Management aan de Hogeschool Tio in Eindhoven blijkt de beste businessopleiding van Nederland. De opleiding Hotel- en eventmanagement aan de Tio in Eindhoven is topopleiding in de categorie beste hogere hotelscholen van Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.