Video

Hoor ik daar Guus Meeuwis? Nee, het is Menzo Kortland, de beste imitator volgens 3FM

18 december 2017 om 07:38
nl
Menzo Kortland uit Woudrichem kan het beste Nederlandse artiesten imiteren. Hij heeft in de nacht van zaterdag op zondag de Sound-Alike of Music competitie op radiostation 3FM gewonnen. Specialiteit van Kortland is het imiteren van Gers Pardoel, Guus Meeuwis en John de Bever.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Bij de wedstrijd van 3FM gaat het om het zo goed mogelijk imiteren van zangers. “Ik denk dat ik gewonnen heb omdat ik meerdere artiesten in één optreden heb geïmiteerd. De concurrentie was fantastisch, maar imiteerde slechts één artiest.” 

De winnaar krijgt een ‘fantastische gouden microfoon’ van 3FM in puur goud. “Natuurlijk niet”, zegt Kortland. “Het ging ook niet om de goudkleurige microfoon, het ging en het gaat om de titel de beste imitator van Nederland.”

Van alle stemmen thuis
Het repertoire van Kortland omvat inmiddels rond de veertig stemmen, vooral zangstemmen. Stemmen van Jan Smit, Lee Towers, Frans Bauer en nog vele en vele anderen. Favoriet blijft het nadoen van Gers Pardoel. Met de titel hoopt Kortland zijn naam te vestigen als 'de' muzikale imitator van Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.