Rabobank-Liv verder als Fortitude, Marianne Vos wordt kopvrouw

29 september 2016 om 16:43 • Aangepast 21 november 2020 om 07:18
nl
De vrouwenwielrenploeg van Rabobank-Liv gaat vanaf januari verder als Fortitude Pro Cycling. Meervoudig olympisch- en wereldkampioene Marianne Vos uit Babyloniënbroek is kopvrouw van de ploeg die zich ten doel heeft gesteld één van de leidende, gezichtsbepalende ploegen in het internationale vrouwenpeloton te worden.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

"De selectie is vooral samengesteld op basis van gretigheid. Bij iedere gecontracteerde renster hebben we ons afgevraagd: zijn de passie en absolute wil om te winnen en voor elkaar door het vuur te gaan voor 200 procent aanwezig?", aldus teammanager Eric van den Boom.

Wachten op privacy instellingen...

Meestrijden om de prijzen"Met deze groep rijden we komend seizoen een aantrekkelijk, internationaal programma. Het doel is om op het allerhoogste niveau mee te strijden om de prijzen", aldus teammanager Eric van den Boom.
Naast Vos bestaat de ploeg uit nog tien rensters. Dat zijn de Nederlandse vrouwen Yara Kastelijn, Jeanne Korevaar, Anouska Koster, Riejanne Markus en Moniek Tenniglo.
Buitenlandse vrouwenDe buitenlandse inbreng komt van de Poolse rensters Kasia Niewiadoma en Anna Plichta, de Australische Lauren Kitchen, de Israëlische Rotem Gafinovitz en de Italiaanse Valentina Scandolara.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.