Boze bewoners blokkeren Meidoornstraat in Breda: 'De maat is vol!'

29 september 2016 om 19:52 • Aangepast 21 november 2020 om 07:17
nl
De bewoners van de Meidoornstraat in Breda zijn er helemaal klaar mee. De straat is volgens hen levensgevaarlijk. Daarom blokkeerden ze donderdagmiddag de straat.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

Iets meer dan een kwartier zaten ze op een rijtje midden op een zebrapad in de straat. Het groepje bewoners  veroorzaakte een verkeersopstopping. De politie voelde zich daarom genoodzaakt de protestactie te stoppen.
Wachten tot het fout gaatElke dag is het een grote chaos op verschillende kruispunten in de Meidoornstraat. Vooral op de kruising met de Tuinzigtlaan ontstaan gevaarlijke situaties. Daar steken dagelijks honderden ouders en kinderen over richting basisschool De Boomgaard en het Markenhage College.

Wachten op privacy instellingen...

Bets Timmers woont al veertig jaar in de wijk. "De maat is vol! Het is elke dag wachten tot fout gaat", vertelt ze. "We zijn hier al veertig jaar actie aan het voeren omdat de Meidoornstraat te gevaarlijk is en nu zijn we er nog steeds over bezig. De gemeente heeft een rotonde geplaatst, toen weer weggehaald, maar dat werkte allemaal niet. Er moeten gewoon verkeerslichten komen."
De Gevaarlijkste Wegen van NederlandSBS kwam donderdag opnames maken voor het programma De Gevaarlijkste Wegen van Nederl. Presentator André van der Toorn sprak met slachtoffers van eerdere ongelukken in de straat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.