Toch niet nog één keer koopjesjagen: verkoop V&D kleding verboden

29 september 2016 om 22:17
nl
Niks koopjesjagen vrijdag tussen de kleding van het failliete V&D op industrieterrein Ekkersrijt in Son. Met een dwangsom van 150.000 euro dwingt de gemeente Son en Breugel af dat de deuren gesloten blijven van Timcovoordeelmarkt die de kleding aanbiedt.
Profielfoto van Groot Sylvia
Geschreven door
Groot Sylvia

Burgemeester Gaillard laat in een reactie weten dat de geplande kledingverkoop niet past in het bestemmingsplan. Ondernemers mogen op Ekkersrijt alles aanbieden wat onder Home& Living valt. Denk dan aan: meubels, electronica en sanitair, maar daar valt geen kleding onder.
Opkoper Dennis Steines kocht met zijn bedrijf Timcovoordeelmarkt in totaal 17 trailers met voorraad van de V&D-webshop. Een deel zou vanaf vrijdag verkocht worden vanuit een leegstaande loods op Ekkersrijt in Son.
VerrassingOndernemer Steines is verrast door deze maatregel van de gemeente. "Ik heb in overleg met de ondernemers van 'Woonarena Ekkersrijt' deze tijdelijke kledingzaak opgezet. Als iemand een probleem had voorzien, was ik er natuurlijk nooit aan begonnen."
Na een gesprek met een advocaat heeft de beduusde ondernemer de gemeente een brief gestuurd waarin staat dat hij de hoopt dat beide partijen er samen uit zullen komen. "Ik vind het prima als ik ergens anders in de gemeente mijn kleding kan verkopen waar het wel past in het bestemmingsplan."
De ondernemer gaat ervan uit dat er op korte termijn een oplossing is. Vrijdag blijven de deuren in ieder geval dicht bij Timcovoordeelmarkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.