Video

Nog even geduld, mini Legoland in Wagenberg gaat bijna open

29 september 2016 om 20:44 • Aangepast 21 november 2020 om 07:17
nl
Wagenberg staat bij Legoliefhebbers nu al bekend als Legoberg. Niet eens zo gek als je bedenkt dat sinds kort hier één van de grootste Lego verzamelingen te vinden is van Nederland. Zaterdag gaat Mini Billund in de oude melkfabriek in Wagenberg open.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

Miljoenen, nee miljarden Legosteentjes zijn hier bij elkaar verzameld in allerlei vormen en maten. Het Lego paradijs is vernoemd naar de Deense plaats waar ooit de wieg stond van het merk. Het gebouw heeft drie verdiepingen. In de kelder is een fantasiewereld gecreëerd met gebouwen en treintjes. Daarboven is de winkel en een grote ruimte waar iedereen naar hartenlust mag bouwen. Op de bovenste verdieping is er het museum met Lego van het eerste uur.
Paul van Boekhoven, Legogek en eigenaar van Mini Billund, is apetrots op zijn Lego paleisje: "Je kunt hier kopen, kijken en bouwen. De collectie is behoorlijk compleet en het geeft de ontwikkeling door die het merk doorgemaakt heeft". De afgelopen dagen wordt Van Boekhout overstelpt met berichtjes van mensen die amper kunnen wachten tot zaterdag. "Mensen die dingen willen terug zien uit hun jeugd bijvoorbeeld. Mooi toch dat enthousiasme", aldus Paul van Boekhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.