Video

De beste skateboarders van Nederland gaan battelen in Tilburg

30 september 2016 om 11:55
nl
In Tilburg start vrijdag het Nederlands Kampioenschap skateboarden. De meerdaagse wedstrijd vindt plaats in de Koepelhal bij de Spoorzone. Speciaal voor het NK wordt in de hal een enorme binnenbaan gebouwd, die gezamenlijk is ontworpen door Nederlands beste bouwers en ontwerpers.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Jeroen Dekker van Hectik Skateramps is dik tevreden over de onderlinge samenwerking. "Ja, dat is zeker uniek. Volgens mij zijn er vijf of zes ploegen die allemaal bezig zijn met hun eigen stukje en nu voor het eerst samenwerken. En dat gaat verbazingwekkend goed."
Eeuwige roem en prijzengeldAndré van Dijk van de Skateboard Federatie is ook al niet te remmen in zijn enthousiasme. "Het is heel warm wat hier gaande is. Ik heb nog nooit zo'n mooie baan gezien."
Zaterdag en zondag gaan er dagelijks tussen de zeventig en tachtig skaters van start. Behalve eeuwige roem en een beker is er, zeker voor de skatesport, ook een aardige prijzenpot beschikbaar van vijfduizend euro.
Groots en mooiMet een lengte van ruim vijftig meter en meer dan zeventien meter breed is het parcours, het grootste speciaal aangelegde parcours van het jaar. Het parcours bestaat uit obstakels en elementen geïnspireerd door de stedelijke omgeving zoals je ze op straat ook tegenkomt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.