'Qualcomm bezig met overname Eindhovense chipmaker NXP'

29 september 2016 om 23:13
nl
Chipmaker Qualcomm is in gesprek met de Eindhovense branchegenoot NXP Semiconductors over een overname. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal donderdag op basis van ingewijden. Met de deal zou een bedrag van rond de 30 miljard dollar gemoeid zijn.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

NXP liet via een woordvoerder weten 'niet te willen ingaan op geruchten en speculaties'.
Slag om de armDe overname van NXP zou binnen twee of drie maanden rond kunnen zijn. De bronnen houden een slag om de arm en sluiten niet uit dat de onderhandelingen spaak lopen. Het aandeel van NXP steeg in New York door de overnamegeruchten met ruim 16 procent tot 95,50 dollar.
In de chipsector vinden al twee jaar veel overnames plaats. Producenten proberen daardoor sterker te staan in een markt waar de bomen, voor de finaniële crisis, tot in de hemel leken te groeien.
Auto-industrieDe voormalige Philips-tak NXP is uitgegroeid tot de grootste leverancier van chips aan de auto-industrie. De chips worden onder meer gebruikt voor hulpsystemen voor de bestuurder, entertainmentsystemen en netwerken tussen verschillende auto-onderdelen.
Naast de autodivisie, die goed is voor ongeveer 40 procent van de omzet, is NXP ook een grote speler in de markt voor chips voor contactloos betalen. De chips worden ook gebruikt in het openbaar vervoer, zoals in de ov-chipkaart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.