Spotgoedkoop kerstinkopen doen? Het kan bij de kringloopwinkel in Veldhoven

VELDHOVEN - Wie weinig te besteden heeft en toch leuke kerstspullen wil kopen, kan zijn slag slaan bij de kringloopwinkel. In Veldhoven heeft kringloopwinkel De Kempen sinds vier jaar en eigen kerstshow. Voor vijftig cent ben je vier kerstballen rijker. Ze vliegen de deur uit.
"Het wordt ieder jaar drukker op de kerstshow", zegt Henk. Samen met zijn vrouw richt hij als vrijwilliger de show in. "Wij vullen de voorraad ook elke dag aan. Er komt veel binnen."

Belgen
Door mond-tot-mondreclame wordt het steeds drukker in Veldhoven. "Laatst waren er mensen vanuit het Belgische Overpelt. En er was zelfs een echtpaar uit Gent dat als hobby kringloopwinkels bezoekt. Zoiets als hier hadden ze nog nooit gezien", vertelt Henk trots. 

Een vrouw kocht vier rode kerstballen voor vijftig cent. "Het is al goedkoop en met vijftig procent korting al helemaal. Vier ballen voor vijftig cent, dat is geen geld."

Volgend jaar brengt ze de spullen weer terug en gaat ze op zoek naar iets nieuws. "Dat is het idee van een kringloopwinkel." Voor de meeste klanten zijn de lage prijzen en het aanbod de reden om naar Kringloop De Kempen te komen voor de kerstspullen.

Tientje
Volgens Henk komt rijk en arm naar de kerstshow toe. "Ik weet zeker dat onder onze klanten ook miljonairs zitten", zegt hij vastberaden.

De laatste week voor kerst slinkt de voorraad snel. Er zijn nog een paar kunstkerstbomen over. Voor twee tientjes mag de klant ze meenemen.