Tientallen mensen voor niks naar V&D-uitverkoop: gemeente staat pop-upstore niet toe

30 september 2016 om 12:50 • Aangepast 21 november 2020 om 07:16
nl
Het leek zo'n mooi plan. Een pop-upstore met kleding uit de webshop van V&D in een leegstaande loods op industrieterrein Ekkersrijt in Son. Vrijdag zou de verkoop starten, maar de gemeente heeft er een stokje voor gestoken. In het pand is volgens het bestemmingsplan detailhandel in kleding niet toegestaan.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Tientallen mensen stonden vrijdagmorgen voor niets voor de deur. Ze hadden de mededeling dat de pop-upstore niet open mocht, niet gezien en dropen teleurgesteld af.

Wachten op privacy instellingen...

Dennis Steines kocht met zijn bedrijf Timco Voordeelmarkt zeventien trailers met voorraad van de V&D-webshop op. Hij baalt, want de ruimte in Son was speciaal voor de kledingverkoop gehuurd. "We hebben vantevoren contact gehad met de eigenaar van de Woonarena en die zei dat het geen probleem was", aldus Steines.

Wachten op privacy instellingen...

DwangsomIn de ruimte van 2000 vierkante meter op bedrijventerrein Ekkersrijt mogen volgens het bestemmingsplan alleen grote producten worden verkocht, zoals keukens, badkamers en meubelen.
De gemeente heeft alle reclameborden voor de V&D-verkoop weggehaald en Steines gedreigd met een dwangsom van 150.000 euro als de verkoop toch doorgaat.
Andere locatieDe opkoper laat zich niet uit het veld staan: de pop-upstore komt er. "We gaan zeer zeker nog een verkoop doen, maar waar is nog de vraag", zegt Steines. "We hopen het in één of twee dagen rond te hebben."
Alle mensen die vrijdag toch naar Ekkersrijt komen worden opgevangen en over de situatie ingelicht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.