Hovenier Helpt in Uden: 'Beter een goede hovenier dan een verre vriend' - Omroep Brabant
Video

Hovenier Helpt in Uden: 'Beter een goede hovenier dan een verre vriend'

30 september 2016 om 16:04 • Aangepast 21 november 2020 om 07:16
nl
Als hovenier schud je je groene vingers natuurlijk regelmatig uit de mouwen, maar deze week doen ze dat voor het goede doel. Met het project 'Hovenier Helpt!' gaan hoveniers in Nederland gratis de tuin doen bij anderen.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

Hovenier Kees de Jong uit Uden pakte vrijdag de tuin van Riek en Truus aan. De dames zijn gek op tuinieren, maar ze zijn al aardig op leeftijd. Het snoeien van de hogere bomen wordt daarom wat lastiger.

Riek Kuijpers kijkt toe terwijl haar handen jeuken. Meer dan veertig jaar heeft ze de tuin zelf bijgehouden en nu ziet ze hoe hovenier Kees de valse christusdoorn onder handen neemt. "Ik werk nog elke dag in de tuin, maar ik ben 84. Het is dan niet slim om op een trap te gaan staan."
Goede buurDe dames zijn opgegeven door overbuurman Arno Raaijmakers. Hij woont al twintig jaar tegenover Riek en Truus en vond dat ze wel wat hulp verdienden: "Het zijn zulke lieve mensen met liefde voor tuinieren. Alleen die bomen mochten wel weer eens bijgesnoeid worden en daarom heb ik ze opgegeven."
Zelf helpt de buurman ook een handje mee. Tijdens het knippen van de takken roept hij: "Beter een goede hovenier dan een verre vriend."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.