Vrijspraak geëist tegen verdachte van verwoestende brand in wooncomplex Goudbaard in Bergen op Zoom

30 september 2016 om 15:31
nl
Tegen een 41-jarige man die ervan wordt verdacht brand te hebben gesticht in appartementencomplex de Goudbaard in Bergen op Zoom is vrijdag vrijspraak geëist. Volgens de officier van justitie ontbreekt het aan hard bewijs tegen de eerder veroordeelde pyromaan. Bij de brand op 26 oktober vorig jaar raakte het appartementencomplex ernstig beschadigd.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Justitie eiste tegen de verdachte wel twee jaar gevangenisstaf en tbs met dwangverpleging voor een brand in een bestelbus bij partycentrum De Stoelemat in Bergen op Zoom. Bij die brand werd de verdachte herkend op camerabeelden.
VlammenDe verwoestende brand in de Goudbaard ontstond in de parkeergarage. Tientallen auto's in vlammen op. De brand was zo groot dat alle appartementen moesten worden ontruimd.
Ongeveer dertig huurders moesten plotseling op zoek naar een nieuwe woning. 38 andere gezinnen konden pas na vijf weken terugkeren naar hun appartement.
Zie ook: Gedupeerde bewoners van brand Bergen op Zoom nemen kijkje in hun appartementen
Gedupeerde van brandDe verdachte woonde zelf ook in het appartementencomplex. Hij raakte alles kwijt en deed als gedupeerde daags na de brand zijn verhaal voor de camera van Omroep Brabant.
M van V. is in het verleden vaker veroordeeld voor brandstichting en heeft volgens justitie een tbs-verleden.
Zie ook: Medelijden met dakloze man na brand Bergen op Zoom: nog één nacht in hotel en daarna urgentie

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.