Vakbond CNV maakt zich zorgen over mogelijke overname NXP

30 september 2016 om 18:25
nl
Vakbond CNV Vakmensen is bezorgd over de mogelijke overname van chipfabrikant NXP uit Eindhoven. De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal schreef donderdag dat het bedrijf Qualcomm 30 miljard dollar over heeft voor de Eindhovense computerchipmaker.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

"Daarmee breekt de zoveelste periode van onzekerheid aan voor de werknemers'', zegt Arthur Bot, bestuurder van CNV Vakmensen.
ReorganisatieCNV verwacht dat wanneer deze overname doorgaat, er inderdaad gereorganiseerd zal worden. "In het verleden zijn er ook al heel veel reorganisaties geweest die in Nederland duizenden mensen hun baan hebben gekost. Als gevolg van de laatste fusie is er nog steeds een inkrimping gaande die 250 banen kost.''
De bond zal, als het tot een overname door Qualcomm komt, het bestaande sociaal plan uitgebreid onder de loep nemen en waar nodig voorsorteren op verbetering. Maar liever heeft Bot dat er helemaal geen banen verdwijnen. "Dit nieuws is bepaald geen opsteker. Schaalgrootte zal ongetwijfeld heel belangrijk zijn in de sector, maar het gaat om de mensen. Daar mag NXP best wat meer oog voor hebben."
NXP is de voormalig halfgeleiderdivisie van Philips en is onder andere de grootste leverancier van chips aan de auto-industrie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.