Doorgetrokken streep moet Brabantse fietspaden veiliger maken

30 september 2016 om 19:40
Alle fietspaden langs de provinciale wegen in Brabant krijgen duidelijkere markering. Aan de zijkanten van de paden komt een doorgetrokken streep. Uit een proef blijkt dat mensen zich hier veiliger bij voelen.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

“Niet alle provinciale fietspaden zijn verlicht. Om tegemoet te komen aan de wens om een stukje veiligheid, maken we nu die doorgetrokken strepen”, laat een woordvoerder van de provincie weten.
'Beste markering'De provincie liet een ingenieursbureau onderzoek doen naar verschillende soorten markering. De doorgetrokken streep bleek het beste te werken. Er werd ook gekeken naar ledlampen, maar deze vielen af vanwege hoge aanlegkosten. Iets verhoogde reflectoren bleken de kans op vallen te vergroten. ‘Lichtgevende’ reflectiestrepen werden glad bij regen.
De N631 tussen Rijen en Oosterhout krijgt als eerste de doorgetrokken streep aan de zijkanten. Dit wordt half oktober gedaan. De provincie kijkt op welke paden de markering versneld wordt aangebracht. Andere paden worden tijdens gewone onderhoudswerkzaamheden voorzien van de strepen.

Wachten op privacy instellingen...