‘Dronken arbeidsmigranten en geschreeuw’, bejaarden hebben last van Oost-Europeanen in Eindhoven

1 oktober 2016 om 01:14
nl
Omwonenden van het voormalige Zorgcentrum Genderhof in Eindhoven ervaren overlast van enkele Oost-Europese arbeidsmigranten. Vooral bejaarden hebben klachten over de vernielingen en diefstallen rondom het gebouw, weet Lijst Pim Fortuyn (LPF). De lokale partij heeft raadsvragen gesteld.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Omwonenden maken zich al langer zorgen over de 'gecombineerde' bewoning van het woonzorgcentrum. In het complex, dat ongeveer veertig jaar fungeerde als bejaardentehuis, verhuurt Wooninc sinds een klein jaar ook appartementen aan arbeidsmigranten.
“De rust die hier voorheen heerste, is tot ergernis van de omgeving totaal verdwenen”, aldus LPF. “De Roemeense dame die Wooninc vertegenwoordigt, doet niets met de klachten. De metamorfose van het zorgcentrum is een ergernis voor de omgeving.”
Schreeuwende dronken bewonersVolgens de Eindhovense partij heeft de buurt onder meer last van rondslingerende fietsen, zwerf- en huisafval rond het gebouw en van geluidsoverlast van schreeuwende dronken bewoners. Bovendien laat de onderhoud buiten het gebouw te wensen over, meent LPF.
Fractievoorzitter Rudy Reker verzoekt het college de overlast zo snel mogelijk aan te pakken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.