NAC verliest in Volendam en geeft play-offplek uit handen: 'Erg zuur'

30 september 2016 om 23:56 • Aangepast 21 november 2020 om 07:15
Geen periodetitel én geen gegarandeerde plek in de play-offs voor NAC. De Bredanaren verloren uit tegen FC Volendam met 2-1 en zagen de concurrentie wél winnen. "Dit is erg zuur", concludeert coach Marinus Dijkhuizen.
Profielfoto van Twan Spierts
Twan Spierts

De wedstrijd tegen Volendam begon spectaculair. Binnen tien minuten had het al 2-2 kunnen staan. Maar uitstekend keeperswerk van Hobie Verhulst (Volendam) en Jorn Brondeel (NAC) zorgde ervoor dat doelpunten nog even uitbleven.
LEES OOK: Kijk hier voor de uitslagen van de Brabantse clubs in de Jupiler League Lepe goal en wegwerpgebaarNa 25 minuten was Verhulst wel kansloos toen zijn verdedigers stonden te slapen. El Allouchi kopte door, Volendammer Schilder dacht dat-ie de bal kon laten lopen, maar hij had buiten de lepe goaltjesdief Cyriel Dessers gerekend. Die tikte knap binnen: 0-1.
Een paar minuten voor rust was NAC-coach Marinus Dijkhuizen het niet eens met een beslissing van scheidsrechter Ed Janssen. Dat uitte hij op zo’n onsubtiele manier dat hij voor het eerst in zijn trainerscarrière naar de tribune mocht vertrekken. “Ik zei niks, maar ik maakte een wegwerpgebaar“, zei Dijkhuizen. “Ik was verbaasd dat hij me daarvoor wegstuurde, maar ik heb na afloop wel m´n excuses aangeboden.“

Alle kanten opHet was zo’n wedstrijd die alle kanten op ging. NAC had op 0-2 kunnen komen via Dessers (schot geblokt). Maar ook Volendam was gevaarlijk, vooral uit corners. Nota bene ex-NAC-speler Kees Kwakman kopte uit één van die corners raak: 1-1.
Rood voor de keeperHet leek erop dat Volendam ook snel de 2-1 zou gaan maken. Maar na een verre uittrap van Brondeel dook Giovanni Korte plots vrij op voor Volendam-keeper Verhulst. Die kwam ver uit, vloerde Korte en kreeg rood.
Het lukte NAC niet om van die manmeersituatie te profiteren. Sterker nog: vlak voor tijd maakte Olivier Rommens dom hands in het eigen strafschopgebied. Kevin van Kippersluis schoot de penalty feilloos binnen: 2-1.
Geen play-offsDoor de nederlaag geeft NAC de tweede plek op de ranglijst uit handen. VVV wordt achter Jong PSV tweede in de eerste periode en is daardoor al zeker van play-offs.

“Een heel teleurstellende avond”, zei NAC-coach Marinus Dijkhuizen. “We hadden hoge verwachtingen van deze avond, maar het is met een kater geëindigd.”