Brabander Daan de Kroon verliest vrouw (34) bij treincrash in New Jersey

1 oktober 2016 om 20:00
nl
De vrouw die donderdag om het leven kwam bij de zware treincrash in de Amerikaanse stad Hoboken, is gehuwd met een Brabander. Het gaat om de 34-jarige Fabiola Bittar de Kroon, getrouwd met ondernemer Daan de Kroon (39) uit Helvoirt. "We zijn heel, heel erg verdrietig", meldt haar familie in Amerikaanse media.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Donderdag reed een trein met 250 passagiers in de ochtendspits met hoge snelheid het station nabij New York binnen. Daarbij raakten meer dan honderd mensen gewond.
Fabiola stond op het perron en is zeer waarschijnlijk getroffen door het puin dat naar beneden stortte. Zij was het enige dodelijke slachtoffer. De toedracht van de treincrash is nog onduidelijk.
Geboren in HelvoirtVolgens The New York Post stapten Daan de Kroon en de Braziliaanse Fabiola in 2012 in het huwelijksbootje. Het stel woonde al jaren in Amerika omdat De Kroon, geboren en getogen in Helvoirt, als manager actief is voor Bols, een internationaal gerenommeerd jenever- en likeurbedrijf.
De Kroon volgde lessen in Eindhoven en zat later ook op Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Hij is tevens familie van brouwerij De Kroon, een bierbrouwer uit Oirschot die in de zeventiende eeuw werd opgericht. Later werd de brouwerij overgenomen door Bavaria.[YouTube:https://youtu.be/v1okJFVCvsA]OorzaakFabiola Bittar de Kroon was die bewuste ochtend onderweg naar New York om een nieuwe appartement te bezichtigen, meldt haar moeder aan The New York Post. Zij en haar man hadden plannen om hun huis in New Jersey te verruilen voor een appartement midden in New York. Dit vanwege hun werk en omdat daar betere scholen zitten voor hun 1-jarig dochtertje Julia.
Volgens passagiers remde de trein niet af bij het naderen van het station, zoals gebruikelijk. Bij het station Hoboken eindigt het traject. De trein knalde aan het einde van de rails op de muur van het perron.
In de trein zaten bij elkaar meer dan 250 passagiers. De meeste gewonden vielen in het voorste treinstel. Een aantal mensen kwam vast te zitten in het wrak van de trein. Het is onduidelijk waardoor de trein tegen het perron van het historische station botste. Hoboken ligt vlakbij New York.
Zwarte doosHet onderzoeksteam is nog op zoek naar een tweede zwarte doos die onder het puin bedolven ligt. Het station was vrijdag voor al het treinverkeer gesloten. Dagelijks gebruiken ongeveer 60.000 reizigers het station. De National Transportation Safety Board (NTSB), die de toedracht onderzoekt, verwacht zeven tot tien dagen nodig te hebben om tot een eerste conclusie te komen.
Inmiddels is één zwarte doos teruggevonden. Het tweede exemplaar bevindt zich in het voorste treinstel, maar daar kunnen de speurders vanwege instortingsgevaar nog niet bij. Door de botsing stortte een deel van het dak van het station in en ontstond er een grote ravage.
De NTSB verwacht zaterdag zo ver te zijn met de opruimwerkzaamheden dat de ontbrekende zwarte doos kan worden geborgen.[YouTube:https://youtu.be/VzG_CU9JqOM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.