Video

PSV kampioen in de eredivisie, Jong PSV in de Jupiler League? 'Dat zou zeker wat zijn.'

1 oktober 2016 om 00:27 • Aangepast 21 november 2020 om 07:15
nl
De belangrijkste doelstelling voor Jong PSV is niet prijzen pakken, maar talentvolle spelers opleiden voor het eerste team. De Jupiler League is daarvoor de leerschool. Op behoorlijk niveau en met flinke weerstand ervaring opdoen voor het nog grotere werk. Maar als er een prijs gepakt kan worden, dan moet je dat natuurlijk niet laten.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Door met 1-1 gelijk te spelen bij RKC Waalwijk pakte Jong PSV dus een prijs; de eerste periodetitel. En daarom waren er bloemen, felicitaties en een huldiging op het veld. En moest ook trainer Pascal Jansen erkennen dat dit toch wel erg leuk is.
LEES OOK: Jong PSV wint eerste periodetitel na gelijkspel bij RKC
"Absoluut. Top dat de jongens dit voor elkaar hebben gekregen. De basis hiervoor hebben vorig seizoen gelegd. Veel jongens waren toen nog A-junior en die hebben zich goed doorontwikkeld. Met dit dan als resultaat."

Topscorer met '9 uit 9'Een 'jongen' die zich aardig in de kijker speelt is Sam Lammers. In Waalwijk verantwoordelijk voor de goal van Jong PSV en dat was al zijn negende in even zoveel wedstrijden. De topscorer van de Jupiler League genoot met volle teugen van het winnen van de Bronzen Stier.
Lammers: "Dit is een onbeschrijfelijk gevoel en ik hoop dat we dit nog vaker kunnen doen. Ik hoop dat we nog veel gaan winnen en zo lang mogelijk bovenin meedraaien in dit seizoen."
Kampioen Eredivisie en Jupiler LeagueMaar als je de eerste periode-titel wint, ben je ook kanshebber om kampioen te worden. Trainer Pascal Jansen moet wel lachen om de suggestie dat PSV kampioen in de eredivisie en Jong PSV kampioen in de Jupiler League kan worden.
"Ik ga ervoor dat PSV 1 kampioen wordt. Daar gaan we allemaal voor in de club. Met Jong PSV ga ik voor een goede eindranking en dat we iedere wedstrijd het maximale eruit te halen. Maar het zou zeker wat zijn. De titel is voor ons nu nog  een droom. Maar als we aan het einde nog bovenin meedraaien wordt het misschien wel anders."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.