Lange rijen en lege schappen bij opening mini Legoland in Wagenberg

1 oktober 2016 om 14:59 • Aangepast 21 november 2020 om 07:14
nl
Lange rijen voor de deur van Mini Billund in Wagenberg zaterdagochtend. Legoliefhebbers waren massaal afgekomen op de opening van de nieuwste 'attractie' van Nederland. Twee jaar lang werkte Paul van Boekhoven met veel vrijwilligers aan zijn winkel en museum en zaterdag kon hij dan eindelijk zijn deuren openen.
Profielfoto van van den Hoven Maarten
Geschreven door
van den Hoven Maarten

Iets voor elf uur slaan de zenuwen onder de toegestroomde legofans toe. Iedereen probeert een plekje zo dicht mogelijk bij de ingang te bemachtigen.

Wachten op privacy instellingen...

3,2,1..Als het lint wordt doorgeknipt, schiet iedereen naar binnen. Eerst een rondje door de winkel, daarna door naar het museum waar een unieke lego collectie te zien is.
Eigenaar en legofreak Paul van Boekhoven kan het zelf maar nauwelijks bevatten. "Hiervoor hebben we met heel veel mensen hard gewerkt. Dat het dan zo druk is, is mooi om te zien."

Wachten op privacy instellingen...

VadersDe Legowinkel is voor veel kinderen een walhalla, maar de meeste vaders vinden het minstens zo leuk. "Sterker nog, ik denk dat de meeste vaders hun kind als smoes gebruiken om hier eens lekker rond te lopen" zegt een van de bezoekers.
Ook Paul bekent dat hij het liefste zijn bed in het Legomuseum neer zou zetten. "Nu alles is opgebouwd is het fantastisch om daar midden in te zijn en er de hele tijd van te genieten. Maar als ik ook echt in het museum zou gaan slapen zou mijn vriendin dat niet goed vinden denk ik."
De komende tijd moet er nog wat puntjes op de i worden gezet volgens Paul. Daarom is Mini Bulland de komende tijd geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag. De eerste dag was in ieder geval een succes, sommige schappen waren al vrijwel direct leeg.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.