Beveiliger op station aangevallen door man onder invloed van drank en drugs

1 oktober 2016 om 16:33
nl
De politie heeft vrijdag een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt op station Roosendaal nadat hij een beveiliger van de NS mishandelde. De man was onder invloed van drank en drugs, en schopte en sloeg een beveiliger nadat deze probeerde te voorkomen dat de man in een trein zou stappen.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

De man werd samen met een kompaan rond half vijf 's middags uit een trein gezet nadat ze dronken hadden zitten blowen in de trein. Terwijl zij werden opgevangen door aanwezige beveiligers op het station, gedroegen ze zich hinderlijk naar andere reizigers. Op het station liep het duo zwalkend mee met de beveiliging.
Poging tot ontsnappenPlots probeerden ze echter aan de beveiligers te ontsnappen, door in een gereedstaande trein te stappen. Als de conducteur van de betreffende trein aangeeft dat hij het tweetal niet in zijn trein wil hebben, haalt de beveiliging hen weer uit de trein. Dit tot onvrede van de verdachte, die één van de beveiligers tegen de benen trapt en tegen de stationsbankjes aanduwt. Daarna schopt hij de beveiliger nog een keer tegen de schenen.
Beveiliger licht gewondDe betreffende beveiliger hield blauwe plekken en schaafwonden over van de aanval. De beveiliging van het station heeft de verdachte overgedragen aan de politie, die hem afvoerde naar het cellencomplex Mijkenbroek in Breda. Hij zit daar nog steeds vast, zo laat de politie weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.