Steven Bergwijn: 'Een kans missen nu extra vervelend'

2 oktober 2016 om 08:08
nl
PSV slaagde er zaterdagavond in en tegen Heerenveen niet in te winnen. De wedstrijd eindigde in 1-1. PSV liet het vooral afweten in de afronding. Luuk de Jong en Gaston Pereiro misten in kansrijke posities, maar ook de jonge Steven Bergwijn kreeg een dot van een kans, vlak na rust. "Die bal moet erin. Ik nam hem iets te gehaast, wilde de bal om de keeper schieten, maar ik raakte hem helemaal verkeerd."
Profielfoto van Nanko Boelman
Geschreven door
Nanko Boelman

Ook Siem de Jong, die zaterdag debuteerde in de basis van PSV, stapte met een rotgevoel van het veld. "We hebben vijf of zes honderd procent kansen gehad. Die benutten we niet. Dan scoort Heerenveen. We scoren dan wel direct tegen, maar hadden niet meer genoeg kracht om de 1-2 te maken. We hadden onszelf eerder moeten belonen, dat hebben we nagelaten."
Kater wegspoelen
De kans dat De Jong de komende weken zijn basisplaats behoudt, is groot. De geblesseerde Jorrit Hendrikx wordt voorlopig niet terug verwacht en Andres Guardado moest in Friesland met een blessure van het veld. de Jong: "Ik kan nu negentig minuten spelen en ik voel me goed, dus daar ben ik wel blij om. "
Steven Bergwijn gaat proberen om de kater van de gemiste kans en de misgelopen punten bij Jong Oranje weg te spoelen. "Misschien is het wel even lekker om nu naar het Nederlands elftal te gaan. Dan steken we daarna de koppen bij elkaar." Bergwijn, die voor het eerst is opgeroepen voor het hoogste jeugdteam van Nederland is 'trots en blij' dat hij bij Jong Oranje zit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.