Video

'Iedereen is aangeslagen', leden voetbalclub Oosterhout bekijken ravage na brand

2 oktober 2016 om 11:28
nl
De accommodatie was pas twee jaar oud, maar van de voetbalkantine, de kleedkamers en de tribune van voetbalvereniging Oosterhout is zondag weinig over. Een brand legde het complex zaterdagavond in de as.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"Zaterdagavond werd ik gebeld dat er een flinke brand woedde", vertelt de trainer van Oosterhout. "Het is vreselijk om de schade zo te zien." Hij wijst naast de gebouwen ook op het kunstgrasveld. "Daarvan lijkt een groot deel door de warmte van het vuur te zijn gesmolten. Met name aan de voorkant, bij de dug-outs. We moeten inventariseren of dit nog hersteld kan worden. Misschien is het veld volledig verwoest."
De wedstrijd van zijn team tegen Gilze die voor zondagmiddag gepland stond, kan in ieder geval niet doorgaan. "Iedereen is aangeslagen", weet de coach.
'Elkaar helpen, zo zijn we wel in Oosterhout'Ook verschillende leden van de club bekijken zondagochtend de trieste restanten van het complex. "Ik heb tranen in mijn ogen", zegt een man. "Al die mensen die hier zo hard aan hebben gewerkt, die alles voor deze club doen... Het is heel erg", vult een ander aan.
"Het gaat waarschijnlijk heel lang duren voordat dit alles hersteld is", vreest een andere man. "Er zal een oplossing moeten komen. Maar ik denk dat de Oosterhoutse verenigingen elkaar wel gaan helpen, want zo zijn we wel in Oosterhout."
'Geen oog dichtgedaan'"Ik heb vannacht geen oog dichtgedaan", verzucht voorzitter Bert-Jan de Ronde. "We hebben hier twee jaar geleden zoveel energie in gestoken... We zijn uitgegroeid tot een grotere vereniging en nu staan 760 leden op straat. In een paar uur tijd was alles weg."
Verenigingen uit de buurt hebben De Ronde inmiddels hulp geboden. "Madese Boys, TSC en SCO hebben aangeboden daar wedstrijden of trainingen af te werken." Hij hoopt over drie weken weer leden te kunnen laten voetballen op het eigen complex. "Niet op het hoofdveld, maar op een van de twee andere velden. We verwachten dat de benedenverdieping van het complex alleen roet- en waterschade heeft opgelopen. We hopen dat we die snel open kunnen krjgen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!