Supporter over reling gegooid tijdens grote vechtpartij bij Willem II - Feyenoord [VIDEO]

3 oktober 2016 om 00:45
nl
De competitiewedstrijd zondag tussen Willem II en Feyenoord is in de slotfase tijdelijk stilgelegd vanwege ongeregeldheden op de tribunes. De scheidsrechter legde het spel stil, nadat Feyenoord 0-2 had gemaakt en rivaliserende supporters met elkaar op de vuist gingen.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Eén fan werd door een aantal anderen afgetuigd en viel zelfs over de reling naar beneden in de gracht. Twee Willem II-supporters zijn inmiddels aangehouden vanwege de rellen.
ZIE OOK: 'Feyenoordsupporters, ga naar huis', extra politie in centrum Tilburg na wedstrijd Willem II
[youtube:https://youtu.be/kYHYWcuCfYE]
De supporter zou een man uit Berkel-Enschot zijn, die dus niet voor Willem II maar voor Feyenoord is. Of de man gewond is geraakt, is niet bekend. Hij werd via een van de vakken achter het doel het stadion uitgevoerd.[tweet:https://twitter.com/TSchelstraete/status/782583055416487941]Twee supporters van de Tilburgse voetbalclub zijn inmiddels aangehouden, meldt de politie zondagavond. Een van hen heeft zich vrijwillig op het politiebureau gemeld.[tweet:https://twitter.com/Politie_Tilburg/status/782681679697698818]ZIE OOK: Vijf relschoppers Willem II - Feyenoord krijgen een stadionverbod
'Veel kinderen hebben het gezien'Willem II laat weten dat de club het incident betreurt. "Wij distantiëren ons van alle vormen van geweld", is te lezen in een verklaring. "Nog triester is dat het geweld zich afspeelde vlak voor kindervak K en Vak J, waardoor er veel kinderen getuige zijn geweest van het geweld."[tweet:https://twitter.com/kaatpleunis/status/782585132624539648]ZIE OOK: De Telegraaf keek mee achter de schermen bij Willem II - Feyenoord [VIDEO] Voetballers brengen rustToen de spelers van Willem II zagen wat er gebeurde in het vak, gingen ze direct naar het betreffende vak toe, om de fans tot kalmte te manen. Ook aanvoerder Dirk Kuijt van Feyenoord, die al was gewisseld, kwam vanaf de bank naar de overkant van het veld gerend om te proberen de rust terug te brengen.
Na een minuutje of vijf ging de wedstrijd, die Willem II met 0-2 verloor, weer verder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.