Mathieu van der Poel luistert rentree in het veldrijden op met overwinning - Omroep Brabant

Mathieu van der Poel luistert rentree in het veldrijden op met overwinning

2 oktober 2016 om 18:47
nl
Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zondag in Gieten de eerste veldrit uit de Superprestigereeks gewonnen. Voor Van der Poel was het de eerste cross van het seizoen, dat hij vanwege operaties aan beide knieën later was begonnen.Hij liet de Belgische wereldkampioen Wout van Aert en diens landgenoot Laurens Sweeck achter zich.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Van der Poel profiteerde van materiaalpech in de slotfase bij Van Aert. De koplopers sprintten zij aan zij de zandheuvel op, net voor de laatste bocht. Toen Van Aert daarna weer op zijn fiets sprong haperde zijn ketting, waarop Van der Poel onbedreigd naar de winst kon fietsen.
Vooraf had hij gezegd te mikken op een toptiennotering. “Bij een goede dag hoopte ik zelfs op meer, maar dit komt toch wat onverwacht'', meldde Van der Poel na afloop.
DuelDe Nederlander in dienst van Beobank Corendon bezorgde Van Aert, die beide wedstrijden om de wereldbeker in de Verenigde Staten had gewonnen, de eerste nederlaag van het seizoen. “Het was een mooi duel, dit is wat de mensen graag willen zien'', meende Van der Poel, die er al aan het einde van de eerste ronde vandoor was gegaan. Niet veel later achterhaalde Van Aert hem, terwijl ook Sweeck even aansluiting had met het verder oppermachtige duo.
Van der Poel had zich terdege voorbereid , maar moest toch even afwachten waar hij zou staan. “Het waren geen superzware ingrepen. Ik heb de afgelopen maand enorm hard getraind om gelijk top te zijn, maar dit had ik niet verwacht.''
Van der Haar tiendeOok Lars van der Haar beleefde zijn eerste optreden van het seizoen. Maar de Woudenberger, nog kampend met de naweeën van een hamstringblessure, kon geen rol van betekenis spelen. Van der Haar finishte net achter David van der Poel als tiende.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.