Vijf relschoppers Willem II - Feyenoord krijgen een stadionverbod

3 oktober 2016 om 08:50 • Aangepast 21 november 2020 om 07:13
nl
Twee uur na de wedstrijd Willem II tegen Feyenoord had de Tilburgse voetbalclub al vijf relschoppers geïdentificeerd. "Die personen krijgen een stadionverbod", vertelt persvoorlichter Wouter Janssen van Willem II. Later op de avond meldde de politie dat er twee Willem II-supporters zijn aangehouden vanwege de rellen.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

In de slotfase van de wedstrijd ging een aantal supporters met elkaar op de vuist, nadat Feyenoord de 2-0 had gemaakt. Eén fan werd door supporters over de reling gegooid. Hij zou voor Feyenoord zijn, maar tussen de Willem II-supporters hebben gezeten.

Wachten op privacy instellingen...

Twee supporters van de Tilburgse voetbalclub zijn inmiddels aangehouden, meldt de politie zondagavond. Een van hen heeft zich vrijwillig op het politiebureau gemeld.

Wachten op privacy instellingen...

'Deel je beelden'"Morgenochtend gaan we met de politie kijken hoe we de andere relschoppers kunnen identificeren en straffen", vertelt Janssen. Wijkagent Michael Kanavan heeft op Twitter opgeroepen dat mensen hun beelden van de ongeregeldheden met hem delen. "Dat kan via de site van de politie", legt hij uit.

ZIE OOK: Willem II baalt van het missen van kansen tegen Feyenoord
Vlak na de wedstrijd liet Willem II al in een verklaring op de website weten dat ze het incident betreurde. Nog triester vond de club het dat veel kinderen het mogelijk hebben gezien, omdat het vlakbij twee familievakken afspeelde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.