Video

Oorlogsfotograaf Jeroen Oerlemans uit Vught doodgeschoten in Libië

3 oktober 2016 om 01:07 • Aangepast 21 november 2020 om 07:13
nl
Oorlogsfotograaf Jeroen Oerlemans uit Vught is doodgeschoten in Libië. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlanse Zaken. Zijn familie is ingelicht.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Jeroen was samen met journaliste Joanie de Rijke op reportage voor het Belgische magazine Knack. Zij meldde aan de redactie van Knack dat de oorlogsfotograaf was neergeschoten in Sirte.

Wachten op privacy instellingen...

"Jeroen Oerlemans is in Sirte doodgeschoten door sluipschutter. Hij had zijn vest aan maar de kogel raakte hem langs de zijkant in het hart", schrijft journalist Jan Eikelboom op Twitter.

Wachten op privacy instellingen...

"Oerlemans is een journalist die doorging waar anderen stopten. Gedreven om het nieuws in beeld te brengen, juist in de brandhaarden van de wereld. Dat hij hiervoor nu de allerhoogste prijs betaalt is dieptriest", reageerde minister Bert Koenders zondagavond.
GegijzeldIn 2012 werd Oerlemans gegijzeld in het noorden van Syrië, vlakbij de grens met Turkije. Tijdens een vluchtpoging werd de oorlogsfotograaf in zijn lies en zijn voet geschoten. Hij werd na een week vrijgelaten door zijn gijzelnemers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.