'Feyenoordsupporters, ga naar huis', extra politie in centrum Tilburg na wedstrijd Willem II

3 oktober 2016 om 00:14 • Aangepast 21 november 2020 om 07:13
nl
De politie hield zondagavond extra toezicht in het centrum van Tilburg omdat hier nog Feyenoordsupporters zouden zijn. De fans waren achtergebleven na de wedstrijd tegen Willem II, waarbij een Feyenoordfan over de reling van de tribune werd gegooid. De politie waarschuwde dat ze beter naar huis konden gaan. Er zijn drie supporters aangehouden in de stad.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"Het is nog niet bekend van welke club deze drie supporters zijn", zei de woordvoerder van de politie. "Ze zijn aangehouden, omdat ze weigerden weg te gaan toen mijn collega's dat aan hen vroegen."
ZIE OOK: Willem II baalt van het missen van kansen tegen Feyenoord Feyenoordfans in de stadEr was zondagavond nog een klein groepje Feyenoordsupporters in de stad, aldus de woordvoerder. Dat kon voor problemen zorgen.  "We hebben het toezicht verscherpt naar aanleiding van berichten op sociale media. Hierin werd opgeroepen door de Feyenoordfans om naar Tilburg te komen om te vechten. Dat bericht is inmiddels verwijderd." [tweet: https://twitter.com/Politie_Tilburg/status/782659895258705921] De Rotterdamse supporters waren boos, omdat een Feyenoordfan tijdens de wedstrijd Willem II - Feyenoord over de reling werd geslagen door Willem II-supporters. De Feyenoorder juichte toen er werd gescoord. Hij zat echter niet in het uitvak, maar tussen de Willem II-fans. De politie en de club hebben vijf van die relschoppers geïdentificeerd en twee zijn er gearresteerd.
'Neem heft niet in eigen hand'De politie zat zondagavond niet te wachten op extra ongeregeldheden. "Als de Feyenoordsupporters verhaal gaan halen dan bemoeilijkt dat ons werk. Als die supporters zich daarin mengen dan is er een kans dat zij ook worden opgepakt", was de uitleg. "Ga dus naar huis en neem het heft niet in eigen hand."
Er waren extra politieauto's in het centrum van Tilburg. "Te vergelijken met een stapavond", vertelt de woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.