Vrachtwagenchauffeur zwaargewond na ernstig ongeluk op A2 bij Den Bosch

DEN BOSCH - Een vrachtwagen is in brand gevlogen na een botsing met een pijlwagen op de A2 bij Den Bosch. De veertigjarige chauffeur uit Hoensbroek raakte zwaargewond. De weg richting Utrecht was urenlang dicht ter hoogte van knooppunt Empel.
Iets voor zes uur donderdagochtend werd de weg vrijgegeven. In de richting Eindhoven was de hoofdrijbaan in eerste instantie ook dicht. Verkeer daar werd via de parallelrijbaan geleid. 

De VerkeersInformatieDienst raadde doorgaand verkeer richting Utrecht aan de A2 zoveel mogelijk te mijden. Het advies was om om te rijden via de A59 richting Waalwijk.

70 kilometer per uur
Hulpverlening, berging en schadeherstel duurde uiteindelijk tot donderdagochtend vroeg. Hoewel de weg dus weer helemaal vrij is, mag verkeer richting Utrecht op de snelweg nog niet harder dan zeventig kilometer per uur. De vangrail op de plek van het ongeluk moet namelijk nog gerepareerd worden.

Het ongeluk gebeurde op een plek waar wegwerkzaamheden waren. Brandweerwagens van drie verschillende korpsen werden opgeroepen om hulp te verlenen. Ook landde er een traumahelikopter.

Meer over dit onderwerp:
den bosch a2 verkeersongevallen