Video

Willem II straft nog meer relschoppers met stadionverbod: 'Mafkezen niet in stadion'

3 oktober 2016 om 11:46
nl
Willem II heeft inmiddels 'een kleine tien' relschoppers weten te identificeren. Deze fans, die zich zondag misdroegen tijdens de wedstrijd van de Tilburgse club tegen Feyenoord, kunnen op een stadionverbod rekenen.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

LEES OOK: Supporter over reling gegooid tijdens grote vechtpartij bij Willem II - Feyenoord [VIDEO]
Volgens algemeen directeur Berry van Gool van Willem II is het zaak om keihard op te treden tegen deze mensen. "Je wil zulke mafkezen niet in je stadion hebben", vertelt hij tegen Omroep Brabant. "De mensen die zijn geïdentificeerd, zijn bij ons met naam en adres bekend."
Van Gool heeft vandaag een afspraak met de politie om over de ongeregeldheden te praten. De onrust in het stadion ontstond, nadat in een vak met Willem II-fans mensen een doelpunt van Feyenoord vierden. In dat vak zaten dus supporters van beide elftallen. De gemoederen liepen zo hoog op, dat een supporter zelfs over de reling werd gewerkt.[youtube:https://youtu.be/0xaI_-t6ik4]LEES OOK: 'Feyenoordsupporters, ga naar huis', extra politie in centrum Tilburg na wedstrijd Willem II
Goed gedragVolgens de directeur van Willem II is het probleem niet dat deze fans gezamenlijk in één vak zitten. Volgens hem kan er best naar worden gekeken of daar iets aan gedaan kan worden. "Maar het begint ermee dat mensen zich horen te gedragen." Veiligheid staat volgens Van Gool voorop. "Maar we willen niet, zoals in de jaren tachtig, kordons ME in het stadion hebben. De relschoppers moeten er uit."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.