Marcel Kanters strijdt tegen MS en het hele dorp leeft mee

3 oktober 2016 om 14:13
Driehonderd meter, dat is de maximale afstand die Marcel Kanters (47) uit Boekel nog kan lopen. Met een zeventigduizend euro kostende ingreep in Mexico wil hij ervoor zorgen dat zijn levenskwaliteit niet verder achteruit gaat en daarvoor zetten zijn dorpsgenoten zich voor honderd procent in.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

De stamceltherapie die Kanters graag wil ondergaan, wordt in Nederland door doctoren en zorgverzekeraars niet erkend als officiële  therapie. Ondanks dat de therapie wel erkend is voor kankerpatiënten, moet hij de behandeling volledig uit zijn eigen zak betalen. En de tijd dringt: op 7 november reist hij al af naar Mexico.
Het hele dorp leeft meeGelukkig springen de familie van Marcel en zijn dorpsgenoten voor hem in de bres, via een speciale actie: Never Stop Running. "Er zijn heel veel manieren bedacht om geld op te halen," lacht Kanters. "Er is een fietsclinic met Marianne Vos, een feestavond gecombineerd met een dienstenveilig, ga zo maar door. Het leeft hier echt!"
'MS sloopt je langzaam'Marcel wil met de ingreep vooral de impact van de ziekte tot zover mogelijk indammen. "MS is een ziekte die je langzaam sloopt. Ik heb twee jonge kinderen, en ik wil graag dat mijn huidige status niet verder achteruit gaat. Je wil natuurlijk je eigen leven op een bepaalde manier inrichten en een bepaalde kwaliteit van leven aanhouden, ik hoop dat dat met deze ingreep kan," zegt Marcel.
Stichting voor andere patiënten"Er is zoveel massale support voor de inzamelingsactie dat we er inmiddels al zeker van durven te zijn dat we het bedrag van zeventigduizend euro gaan halen," zegt Marcel. "Maar dat is geen reden om niet te doneren: we hebben ook een stichting opgericht om geld te investeren in onderzoek, zodat andere Nederlandse patiënten hopelijk niet naar Mexico hoeven af te reizen om de behandeling te ondergaan," eindigt hij vastberaden.
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=AdIf6mMJb1w]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...