Video

Brabantse musicaltalenten schitteren in nieuwste Eftelingmusical

3 oktober 2016 om 14:57
nl
Attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel rolde zondagmiddag weer de rode loper uit voor de première van hun nieuwste musical: De Gelaarsde Kat. Musicaltalenten Vajèn van den Bosch uit Oijen en Soy Kroon uit Eindhoven spelen daarin een van de hoofdrollen.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

Soy Kroon, die sinds dit jaar ook te zien is in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden (RTL4), speelt in de Eftelingmusical de rol van de molenaarszoon. Hij erft in het verhaal de kat die hem uiteindelijk misschien wel de gelukkigste man van het land maakt. In het sprookje trouwt de molenaarszoon namelijk met Prinses Tessa. Die rol wordt door Vajèn van den Bosch vertolkt.
Rode loperEen aantal bekende Nederlanders was uitgenodigd om de allereerste voorstelling te bekijken. Zo kwam televisiepresentator en -productent Peter van der Vorst uit Breda met zijn zoontje Levi naar Kaatsheuvel. "Ik vind het heel spannend", vertelt Levi. Ondanks dat zijn vader in de showbizz werkt, mag-ie nog niet vaak mee naar premières. "Maar vandaag maken we er een gezellige vader-zoon-dag van", aldus Van der Vorst.
Ook voor familie en vrienden van de cast was er natuurlijk een pluche stoel gereserveerd in het theater van het pretpark. Volgens Holly Mae Brood keek haar vriendje Soy Kroon erg uit naar de première. "Hij vindt het erg leuk om weer op het toneel te staan!" Kroon acteerde de laatste tijd vooral voor televisiecamera's, vooral als Sil Selmhorst in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook zijn schoonmoeder Xandra Brood vindt het een spannende dag: "Ik ben heel benieuwd hoe Soy het doet, dat ga ik nu voor de eerste keer beleven!"
ZIE OOK: De 'Making of De Gelaarsde Kat'-filmpjes op ons YouTube account
Vierde keer in het Efteling Theater, tweede keer samenBeide Brabanste musicaltalenten hebben vaker in het Efteling Theater gestaan, voor Vajèn van den Bosch is De Gelaarsde Kat de vierde productie. Haar grootste fan was misschien wel Lizzy, het dochtertje van televisiepresentatrice Wendy van Dijk. Voor de gelegenheid omgetoverd tot een klein katje, net als veel andere kinderen. "Vajèn heeft in 2012 meegedaan aan The Voice Kids en ik was meteen onder de indruk van haar talent", aldus Van Dijk.
Voor de hoofdrolspelende Kroon en Van den Bosch is het dit jaar de tweede intensieve samenwerking. In de zomer speelden ze ook al allebei in de GTST-spin-off 'Nieuwe Tijden' (RTL4). Ook in een vorige musicalproductie van De Efteling was het tweetal opgenomen in de cast. "Het lijkt wel of we niet meer van elkaar afkomen", grapt Van den Bosch. De twee zijn echte maatjes van elkaar geworden. "Ik vind het leuk om weer terug te zijn en het is vooral ook genieten van al die kleine Brabantse katjes op het podium en in de zaal", besluit Soy Kroon enthousiast.
Bekijk hieronder het uitgebreide rode loper verslag van Omroep Brabant.[video:2367739]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.