PSV versterkt zich met Maximiliano Romero, aanvaller sluit aan in de zomer

21 december 2017 om 17:30 • Aangepast 20 november 2020 om 19:36
nl
PSV en Vélez Sarsfield hebben een akkoord bereikt over de transfer van Maximiliano Romero. De jonge Argentijn tekent een contract tot medio 2023 bij de Eindhovense club.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Romero komt in de zomer naar PSV. "PSV wordt mijn eerste club buiten Argentinië, dat wordt een speciale ervaring", zegt de aanvaller tegen PSV TV. "Samen met mijn vader en zaakwaarnemer hebben we besloten mijn carrière elders te vervolgen. Ik hoop de fans veel doelpunten te kunnen laten zien, net als ik bij Vélez heb kunnen doen."

Fysiek sterk
Phillip Cocu is blij met de jonge aanwinst, die in zijn ogen een 'echte nummer negen' is. "Hij is pas 18, maar fysiek al heel sterk. Daarnaast is hij technisch vaardig en hij heeft een goed schot in beide benen. Dat zegt wat over zijn potentie. Ik ben blij dat we zo’n talent naar Nederland kunnen halen. Het is een buitenkansje dat we gaan verzilveren."

Wachten op privacy instellingen...


Meer dan tien miljoen euro
PSV heeft een flink bedrag over moeten maken naar Argentinië voor de komst van Romero. Volgens Velez Sarsfield betalen de Eindhovenaren 10,5 miljoen euro, de Argentijnse club krijgt daarnaast tien procent van de transfersom als PSV Romero verkoopt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.