Sonja en Mirthe sieren Boerinnenkalender: 'Geen enkele negatieve reactie' - Omroep Brabant

Sonja en Mirthe sieren Boerinnenkalender: 'Geen enkele negatieve reactie'

3 oktober 2016 om 20:16
nl
Twee Brabantse dames sieren de Boerinnenkalender van 2017: Sonja van Vugt (19) uit Veldhoven en Mirthe Rutjes (ook 19) uit Maarheeze. "Een beetje spannend was het wel, maar ook bijzonder om zulke foto's van jezelf te zien," zeggen de dames tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

Sonja werkt op een melkveehouderij. Haar broer is al tijden fan van de Boerinnenkalender. "Er staan altijd zulke mooie vrouwkes in, vindt hij. Dit jaar kwam ik opeens op de website terecht en daar vond ik de aanmeldknop", vertelt ze. Mirthe meldde zich ook via de website aan en deed een wilde gooi. "Het leek me wel grappig, dus ik meldde me maar gewoon aan", zegt ze lachend.
Omgeving was positiefBeide vrouwen vonden het een beetje wennen, zo'n fotoshoot. "Sommige mensen kijken een beetje vreemd als je ze erover vertelt. Ze denken toch direct aan foute dingen, maar als ze de foto's zien zijn ze direct positief", zegt Mirthe. De omgeving van Sonja was ook enthousiast.
"Ik heb geen enkele negatieve reactie gekregen!", vertelt ze. Afgelopen weekend kregen ze voor het eerst de foto's in handen. "Eerst dacht ik: maar hier lijk ik helemaal niet op", vertelt Mirthe. "Maar mooi, dat zijn de foto's zeker. Dat vindt zelfs mijn vriend, die eerst toch een beetje huiverig was", lacht ze.
De Boerinnenkalender wordt vrijdag officieel gelanceerd in het Gelderse Posterenk, en is vanaf dan ook via de website te bestellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.