73 verwaarloosde honden: 240 uur werkstraf

3 oktober 2016 om 20:15
nl
De 57-jarige man uit Eersel die zijn honden verwaarloosde, heeft maandag een taakstraf van 240 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf gekregen. De verdachte werd in januari 2014 aangehouden nadat de politie 73 verwaarloosde honden en een hennepkwekerij op een terrein van de man vond.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De honden van de verdachte zouden rond hebben gelopen in hun eigen uitwerpselen, hadden niet genoeg te eten en zaten in een veel te donkere ruimte. Het ging om verschillende soorten honden waaronder chihuahua's, teckels, staffords en boomers.
LEES OOK: Eigenaar van verwaarloosde honden uit Eersel weer op vrije voeten
Hennep en wapensDe politie vond op hetzelfde terrein in een loods een hennepkwekerij met 536 planten en elf verboden wapens waaronder een kogelgeweer, hagelgeweren, pepperspray en munitie. De man is vrijgesproken voor de plantage, maar kreeg zijn straf wel voor de wapens en de verwaarlozing van de honden.
EisHet Openbaar Ministerie in Den Bosch eiste een celstraf van twaalf maanden waarvan vier voorwaardelijk. De straf is lager uitgevallen omdat niet kon worden bewezen dat de man letsel aan de honden heeft veroorzaakt. Hij is alleen veroordeeld voor de verwaarlozing van de dieren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.