Siem de Jong zelf verbaasd over uitnodiging voor Nederlands elftal

3 oktober 2016 om 16:48
nl
De oproep van Siem de Jong voor het Nederlands elftal kwam voor velen als een verrassing, niet in de laatste plaats voor de PSV'er zelf.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De oudste van de broers De Jong speelde zaterdag tegen sc Heerenveen (1-1) pas voor het eerst dit seizoen de volle negentig minuten. Voor bondscoach Danny Blind was dat voldoende om De Jong zondag op te roepen, uitgerekend als vervanger van zijn geblesseerde broertje Luuk.
Verbaasd "We maakten er nog grapjes over. We zaten te kijken wie de bondscoach erbij zou kunnen halen en toen zei ik: misschien word ik het wel. En dat gebeurde daarna nog ook", zei De Jong met enige verbazing in zijn stem voor Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.
Bijna drie jaar na zijn laatste interland mocht hij zich daar weer melden. "Ik had niet verwacht dat dit zo snel zou komen. Maar dit was wel een doel toen ik naar PSV ging."
"Ik wilde veel wedstrijden gaan spelen, met als doel om weer bij het Nederlands elftal te komen. Jammer dat het nu door blessures is gebeurd, maar desondanks ben ik hier heel blij mee. Hopelijk zit ik er de volgende keer al bij voordat jongens door blessures afvallen."
Geen pinchhitterDe oud-Ajacied, die door Newcastle United aan PSV is verhuurd, kreeg van Blind al wat uitleg over zijn rol. "Hij ziet me als een soort spits en ook als aanvallende middenvelder. Ik ben geen pinchhitter zoals Luuk, maar kan er ook best op het einde inkomen. Ik zie dit als een kans om me te laten zien. En natuurlijk hoop ik op speeltijd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.