Video

Ruzie bijgelegd: kinderen mogen straks weer spelen in nieuwe boomhut

3 oktober 2016 om 21:45
nl
Het weghalen van een boomhut leverde de gemeente Tilburg een hoop verontwaardigde reacties op. Daarom kwam burgemeester Peter Noordanus maandag persoonlijk op de koffie bij de boomhutbouwers van de Purcelldreef. Met resultaat.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

De zeer geliefde boomhut werd verwijderd omdat deze te gevaarlijk zou zijn. Dit tot groot verdriet van de buurtkinderen die de hut samen met hun buurman Fons van Hest (82) bouwden.
'Wees blij dat die kinderen buitenspelen!'De reacties op het voorval waren niet mals: "Wees blij dat die kinderen buitenspelen!" en "Liever dat ze dit doen dan dat ze uit verveling dingen gaan slopen." Een paar bedrijven boden zelfs aan om een nieuwe boomhut te bouwen.
Geschrokken van de grote hoeveelheid negatieve reacties overlegde de gemeente Tilburg tijdens een raadscommissie over het verwijderen van de hut. Daaropvolgend besloot burgemeester Peter Noordanus persoonlijk poolshoogte te gaan nemen in de Purcelldreef.
Burgemeester op de koffieOnder het genot van een kop koffie ging de burgemeester samen met de buurtcoach maandagochtend het gesprek aan met de buurtbewoners.
"Soms ben ik blij met daadkrachtig optreden als het om handhaving in Tilburg gaat." Hij vervolgde: "Ik vond dit wel erg snel en ik ben blij dat we met het gesprek vandaag weer een positieve start kunnen maken."
Emotioneel momentDe oorspronkelijke boomhuttenbouwer, Fons van Hest, had zelfs een maquette meegenomen als voorbeeld voor de nieuwe boomhut. Het was een emotionele ochtend voor hem: "Er zijn bijna geen kinderen meer en het heeft dus afbreuk gedaan aan de omgeving en aan onszelf ook. Het heeft toch wel meer impact gehad dan ik gedacht had."
Burgemeester Noordanus heeft Fons van Hest en vader Rob van den Brand aangewezen als de leiders van het bouwplan. "Mijn kinderen waren natuurlijk  hevig teleurgesteld dat de hut destijds gesloopt werd. Maar ja, we kijken niet meer achteruit, we kijken vooruit."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.