Lawaai door het spoor in Eindhoven wordt aangepakt

3 oktober 2016 om 19:52
nl
De geluidsoverlast door het spoor in de Hofstraat in Eindhoven wordt aangepakt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het lawaai de wettelijke normen overschrijdt. De Hofstraat is al jaren onderwerp van gesprek.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

De afgelopen tijd heeft spoorbeheerder ProRail, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de geluidsproblematiek in kaart gebracht. Uit het onderzoek blijkt dat het geluid de wettelijke normen zodanig overschrijdt dat saneringsmaatregelen noodzakelijk zijn.
LEES OOK: Vanaf dit jaar minder treinen met gevaarlijke stoffen door Brabant
Andere routeDe voorbereiding van het saneringsplan wordt zo snel mogelijk gestart. Daarnaast voert ProRail de komende tijd twee optimalisaties plaats om de hinder te beperken. Er zal een andere route worden gereden en er wordt een Elektrische Scheidingslas vervangen.
LEES OOK: Geluidsoverlast van spoor maakt Eindhovenaar gek: 'Ik slaap voorlopig in mijn tuinhuis'
Het ministerie, ProRail, de provincie en de gemeente Eindhoven willen in overleg met de bewoners kijken of het mogelijk is de geluidssanering te combineren met energiebesparende maatregelen in de woningen. De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) deed daar al verkennend onderzoek naar.
BrabantrouteDe aanpak van de geluidsproblematiek in de Hofstraat draagt bij aan de zogeheten robuuste Brabantroute: de samenhangende aanpak om veiligheid en leefbaarheid op het spoor in Brabant te verhogen.
Verantwoordelijk wethouder Jannie Visscher: ”Ik ben blij dat we samen met het ministerie en de provincie nu voor de bewoners een doorbraak kunnen bewerkstelligen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.