'Toekomst van de Bosch Parade hangt aan een zijden draadje'

3 oktober 2016 om 21:13
De toekomst van de Bosch Parade hangt aan een zijden draadje. De belangrijkste sponsor van het evenement, de stichting Jeroen Bosch 500, bestaat volgend jaar niet meer. De organisatie van de Bosch Parade heeft dat probleem aan het begin van de zomer al bij de gemeente aangekaart maar heeft tot nu toe geen formeel antwoord gekregen.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

De stichting Jeroen Bosch 500 heeft vrijdag in een verklaring de gemeente Den Bosch er ook al op gewezen dat de Bosch Parade, het Bosch requiem en "De Wereld van Bosch' volgend jaar geen geld van de stichting meer krijgen.
Bonte stoetDe Bosch Parade is van de drie evenementen de bekendste. Zo'n 25.000 mensen kijken al jaren hoe in juni een bonte stoet van door kunstenaars ontworpen bootjes door de stad vaart. Omroep Brabant zendt het evenement elk jaar live uit.
In schriftelijke vragen heeft de Bossche PvdA er bij het college op aangedrongen om als gemeente mede de verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomst van de Bosch Parade. Voor de organisatoren van het evenement begint de tijd inmiddels te dringen. Zij praat al met kunstenaars over ideeën voor de Bosch Parade van 2017 maar kan door de financiële onzekerheid nog geen vaste afspraken maken.
Geldschieters De Bosch Parade werkte de laatste jaren met een begroting van ongeveer drie ton per jaar. Volgens de organisatie hoeft niet dat hele bedrag van de gemeente te komen. De Bosch Parade praat ook met andere geldschieters maar die nemen geen beslissing zonder te weten hoeveel de gemeente vanaf 2017 in het evenement investeert.
Het betekent dat de Bosch Parade zonder beslissing van de gemeente Den Bosch niet verder kan.

Wachten op privacy instellingen...