Erik van Loon geniet in Oilibya Rally, Michiel Becx valt uit

3 oktober 2016 om 23:33
nl
De emoties liggen ver uit elkaar in het Brabantse kamp tijdens de Oilibya Rally in Marokko. In één van de voorbereidingswedstrijden op Dakar Rally scoorde Erik van Loon uit Riethoven een keurige vijfde plaats op de eerste stage. Michiel Becx uit Vessem, onderweg namens Team de Rooy, viel uit nadat na een ongeval zijn rolkooi beschadigd bleek.
Profielfoto van Dré Galiart
Geschreven door
Dré Galiart

In een veld vol Dakartoppers als Sainz, Terranova, Hirvonen en Al Attiyah heeft Van Loon geen gebrek aan vergelijkingsmateriaal als hij voor het eerst met de Toyota Hilux onderweg gaat. Hij vermaakt zich prima.
"Het was genieten, de auto is super en we hebben hard gereden. We hebben tijdens de test geëxperimenteerd met de vering en die is echt heel goed nu. Dinsdag starten we aan de marathonetappe naar Erfoud", aldus Van Loon. Hij bezet de vijfde plek, vijf minuten achter leider Al Attiyah, maar bijvoorbeeld vóór Minirijder Terranova.
Exit voor BecxVoor Michiel Becx verging zijn kennismaking met de Iveco van Team De Rooy een stuk minder goed. Vorig jaar won hj met een buggy in de buggyklasse, dit keer is hij met een snelle truck onderweg.
Een klein foutje kostte hem de kop, of liever gezegd, de kooi. "Bij een snelle bochtencombinatie op gravel remde ik om een bruggetje te passeren, maar we hadden toch te veel snelheid om de daaropvolgende bocht goed door te komen. Normaal kun je in Marokko in alle bochten rechtdoor, alleen nu stond er een gemetselde putring in de buitenbocht. Daar kwamen we tegenaan, waardoor de truck direct omsloeg", aldus Becx.
Na een uurtje vervolgde hij zijn weg, maar bij de service bleek de kooi beschadigd. Daarom kwam er een voortijdig einde aan de rally.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.