Einde aan 'partytent-gate'! Groep 8 krijgt les op een andere school

4 oktober 2016 om 13:30
nl
Er is een einde gekomen aan de rel tussen basisscholen De Branding en De Regenboog in Geldrop. Groep 8 van De Regenboog krijgt vanaf 31 oktober 's ochtends les in een lokaal van van basisschool de Ganzebloem. De leerlingen volgen hun lessen dan dus niet meer in een partytent.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

In de middag volgen ze op hun eigen school andere vakken zoals handvaardigheid en gym. De ouders van de leerlingen van groep 8 zijn maandagavond bijgepraat over deze oplossing.
Vervoer regelenDe oplossing is opmerkelijk, want De Regenboog zei eerder dat ze dit niet wilde. De Ganzebloem ligt namelijk in een andere wijk, zo'n drie kilometer bij hun eigen school vandaan. Het schoolbestuur gaat het vervoer voor de leerlingen te regelen.
De Ganzebloem valt onder hetzelfde schoolbestuur als De Regenboog. Zij hebben nog een lokaal over waar groep 8 van De Regenboog nu gebruik van gaat maken.
Het einde van de relMet dit plan komt er dus een eind aan de zogenoemde 'partytentgate', een rel die sinds begin van dit schooljaar was ontstaan. Groep 8 van De Regenboog kreeg namelijk les in twee partytenten in de aula vanwege ruimtegebrek. Het idee van de gemeente was dat De Branding, dat in hetzelfde gebouw zit en meer ruimte heeft, een lokaal af zou staan.
Maar daar was het schoolbestuur van De Branding het absoluut niet mee eens. De rechter gaf de school gelijk en dus hoefde De Branding toch geen lokaal af te staan.
Vrijdag werd bekend dat er een oplossing was. Toen wilden de scholen nog niet bekendmaken, wat het plan was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.