Aanleg N629 tussen Oosterhout en Dongen weer een stap dichterbij

DONGEN - De gemeenteraad van Dongen heeft donderdagavond tijdens een vergadering besloten dat de nieuwe N629 er mag komen. Twintig raadsleden stemden voor de nieuwe weg. Alleen de partij Democratisch Podium stemde tegen. Het haalde weinig uit, de partij heeft namelijk maar één zetel in de raad.

Doordat de gemeente akkoord is gegaan met het advies, is het advies zogenaamd vrijgegeven voor inspraak. Het laatste woord is hierdoor nu aan de provincie. Tegenstanders kunnen nu alleen nog bij de provincie bezwaar aantekenen. Zij neemt uiteindelijk het definitieve besluit over de aanleg van de N629.

De kans dat de weg er niet komt, is dus klein. In veel gevallen volgt de provincie het advies en besluit van de gemeenten op.

Gedoe
Er is al jaren gedoe over de N629. In 2011 lag er nog een idee op tafel om de huidige N629 te verbreden. Dat ging toen niet door. Uiteindelijk volgde het idee om een compleet nieuwe weg aan te leggen. Tegenstanders van de nieuwe weg vinden het vooral erg dat daarvoor een mooi natuurgebied in Dongen opgeofferd wordt.

Lees ook: Natuurgebied opofferen voor N629? Nee, zeggen 1300 mensen

Meer over dit onderwerp:
wegen n629 dongen oosterhout gemeentebestuur