1000 extra laadpalen voor elektrische auto's, 3500 euro per paal

4 oktober 2016 om 12:59
nl
In Brabant komen volgend jaar duizend nieuwe laadpalen voor elektrische auto's. Nu staan er in de provincie 2300 palen. De nieuwe laadpalen worden verdeeld over 46 gemeenten in de provincie.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Het plaatsen vergt een flinke investering van de provincie, een paal kost zo'n 3500 euro. De helft daarvan wordt betaald door het Rijk, de provincie en de gemeente waarin de paal komt.
Soort tankstationBrabant wil dat een marktparij de andere helft betaalt. Dat bedrijf kan er later als een soort tankstation winst mee te maken, meldt het ED. De provincie wil dat er snel nog veel meer palen bijkomen. In 2026 moeten er 10.000 laadpalen te vinden zijn, zei gedeputeerde Anne-Marie Spierings eerder al.
Het is de bedoeling dat er slimme laadpalen worden geplaatst, die auto's opladen op momenten dat er weinig stroom wordt verbruikt. Dat kan bijvoorbeeld 's nachts, als de stroomprijs lager is.
Twintig per gemeenteOmdat 46 van de 66 Brabantse gemeenten meedoen, zouden er per gemeente zo'n twintig laadpalen bij komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.