Video

Onderzoek moord Tommie van der Burg leidt naar verdachten zware mishandeling

4 oktober 2016 om 12:45 • Aangepast 21 november 2020 om 07:12
nl
Er zijn twee mannen opgepakt voor de zware mishandeling van Tommie van der Burg, in 2014. Het gaat om een 64-jarige man uit Best en een 36-jarige man uit Oirschot. Een derde verdachte zat al vast. Dat is de 44-jarige Eindhovenaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Van der Burg.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Tommie van der Burg werd in april 2015 doogeschoten bij het Van der Valk-hotel in Eindhoven. Een jaar daarvoor werd hij flink toegetakeld bij een huis in Liempde, bleek uit onderzoek naar de moord. De politie onderzoekt of de twee opgepakte mannen ook betrokken zijn bij de moord.
HuiszoekingenDie mishandeling had waarschijnlijk te maken met een inbraak, waarbij Van der Burg betrokken zou zijn. De Bestenaar raakte ernstig gewond en moest naar het ziekenhuis, maar deed geen aangifte. Toch deed de politie onderzoek. De mannen die zijn aangehouden zijn bekenden van Van den Burg en van de politie.

De huizen van de twee opgepakte verdachten worden dinsdag doorzocht. Ook doorzoekt de politie een paardenstal in Best en twee gebouwen in Liempde, in een afgelegen boerderij aan de Hamsestraat en in een gebouw vlakbij de fietstunnel Vrilkhoven, onder de A2. Op één van die locaties is Van der Burg vermoedelijk mishandeld.
Mensen van defensie helpen bij de doorzoeking, omdat zij apparatuur hebben om verborgen ruimtes op te sporen. Waarschijnlijk duren die doorzoekingen dinsdag de hele dag. Er wordt gezocht naar sporen van de mishandeling, omdat die mogelijk verband heeft met de latere moord.
Moordverdachten nog vastBij de mishandeling zou naast de twee opgepakte mannen ook Patrick V. betrokken zijn. Hij zat al vast, als verdachte van de moord op Van der Burg. Hij werd in mei dit jaar opgepakt, samen met zijn vriendin Monique G. Ook zij zit nog vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.